Voor een behandeling is vertrouwen nodig, daarom ook een pagina over mij, wie ik ben als persoon. Mijn naam is Talitha Boot, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. Zowel in mijn werk als in mijn dagelijks leven ben ik graag onder de mensen. Ik ben geïnteresseerd in anderen; hoe denkt een ander, wat wil een ander, waarom gedraagt iemand zich zoals die zich gedraagt. En wanneer iemand niet lekker in zijn vel zit, rijst bij mij altijd de vraag, wat kan ik voor iemand doen. Soms is dit alleen een luisterend oor, maar vooral als psycholoog is het mijn passie om mensen verder te kunnen helpen.

Kind- en Jeugd

Na mijn studie psychologie heb ik in eerste instantie werkervaring op gedaan bij Lucertis als kinderpsycholoog, een instelling voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Inmiddels is deze instelling gefuseerd met andere instellingen onder de naam Youz. Bij Lucertis heb ik zowel behandelingen als psychologisch onderzoek gedaan (bijv. IQ-tests, hoewel wij dit altijd een niveaubepaling noemen, omdat een IQ zoveel meer inhoudt).

Volwassenen

Inmiddels ben ik een aantal jaren werkzaam als POH GGZ bij huisartsen. Hier werk ik zowel met kinderen- en jongeren als met volwassenen (en soms ouderen). Als POH GGZ ben ik het eerste aanspreekpunt voor mensen met psychische klachten. Van daaruit gaan we kijken wat iemand nodig heeft. Veelal kan ik de mensen binnen de praktijk zelf behandelen, maar waar nodig verwijs ik door. Mijn tijd daar is echter beperkt tot een half uur per gesprek. Dit is één van de grootste redenen dat ik een eigen praktijk ben gestart. Ik wil graag de tijd nemen voor mijn cliënten.

Bijscholing

Naast werkervaring vind ik bijscholing erg belangrijk. Als psycholoog raak ik nooit uitgeleerd. Er zijn altijd nieuwe inzichten, nieuwe theorieën en nieuwe (effectieve) behandelmethoden. Zo heb ik mij onder andere verdiept in de cognitieve gedragstherapie (CGT) en acceptance and commitment therapy (ACT). In het najaar zal ik een cursus afronden waarna ik EMDR behandelingen kan uitvoeren, een behandeling voor mensen met traumaklachten.


Heb je een vraag of zoek je hulp bij psychische klachten? Via het aanmeldformulier kun je jezelf aanmelden. Voor vragen kun je het contactformulier invullen of een mail sturen naar info@bootpsychologie.nl. Ik neem zo snel mogelijk contact op.