een quote van OMdenken.

Ik was ooit doodsbang voor honden, en heel eerlijk, nu stiekem nog een beetje. Ze rennen op je af, springen tegen je op, blaffen en ze kunnen bijten. Niet dat ik ooit gebeten ben, maar ze KUNNEN bijten en dus was ik bang. Als ik in de verte een hond zag, bedacht ik alvast een uitvlucht, ging aan de overkant weg lopen of nam een omweg. Als ik aan het hardlopen was, liep ik er met een grote boog om heen. Mijn hart bonsde als een malle, ik verstijfde en ik keek angstig achterom tot de hond op een veilige afstand was. Gelukkig, overleefd!

Ik werd gek van mijzelf, continu die angst en op mijn hoede moeten zijn. Dus ik besloot er wat aan te gaan doen. Door kleine doelen te stellen, is het gelukt om van mijn angst af te komen. Eerst nam ik mij voor om niet meer aan de overkant van een weg te gaan lopen, wel mocht ik nog een boog maken, stil staan en achterom kijken. Toen ik minder angst voelde, besloot ik om niet meer stil te staan en mijzelf te dwingen door te lopen, wel mocht ik nog achterom kijken. Uiteindelijk mocht ik ook niet meer achterom kijken van mijzelf. Allemaal super spannend, maar ik leef nog steeds! En ik kan al deze dingen nu doen, zonder bonzend hart en te verstijven. Ja, ik voel nog steeds wel eens wat angst als er een grote hond blaffend op mij af rent, maar hé, wie niet? Het grote verschil is, dat ik mij niet meer belemmerd voel als ik een hond tegen kom. Ik durf weer het park in en lekker te hardlopen, zonder continu op mijn hoede te zijn. Hoe fijn is dat! Deze techniek werkt voor alle angsten. Als je angst ervaart, deel ze op in kleine stapjes. Stel jezelf een haalbaar doel, waag en laat je moed groeien zodat je de volgende stap aandurft.

Je angst overwinnen is als een verdieping hoger moeten komen. Zonder trap, kom je niet boven. Door trede voor trede omhoog te gaan, kom je uiteindelijk boven.

Zelf een thema waar je graag een blog over zou willen lezen? Laat het mij weten via het contactformulier, Facebook of info@bootsychologie.nl

Hulp nodig bij psychische klachten? meld u aan via het aanmeldformulier of stuur een mail naar info@bootpsychologie.nl